Dirigentie de Santier

Dirigintele de Santier reprezinta si apara interesele Beneficiarului pe toata perioada lucrarilor de executie. Are rolul sa tina costurile sub control, prin verificarea cantitatilor de materiale puse in opera, certificate prin situatiile de plata emise lunar.

Principalele responsabilitati ale Dirigintelui de Santier:

Constructii Case● Verificarea Autorizatiei de Construire si analizarea Proiectului Tehnic .

● Anuntarea inceperii lucrarilor de executie la Institutiile Publice de interes (Primarie, ISC)

● Organizarea fazelor determinante prin convocarea factorilor implicati (Inspectorul ISC, Proiectant, Executant)

● Verificarea cantitatilor puse in opera si certificarea lor prin situatii de plata emise lunar

● Organizarea Receptiei la terminarea lucrarilor si supervizarea rezolvarii remedierilor de catre Executant, in cazul in care Procesul-Verbal de Receptie a fost incheiat cu obiectii.

● Intocmirea Cartii Tehnice a Constructiei conform H.G. 273/1994 si predarea acesteia catre Beneficiar.


Noi oferim servicii de Supervizare Lucrari prin Diriginti de Santier, specialisti atestati de catre Inspectia de Stat in Constructii, in baza Ordinului 1496/2011 – Procedura de autorizare a dirigintilor de santier.

 

Informatii Utile:

  • Dirigintele de santier

firma constructiiFiecare investitor trebuie sa aiba in mod obligatoriu angajat un diriginte de santier, indiferent daca executa in regie proprie sau a contractat o firma. Dirigintele de santier este persoana responsabila de buna executie a lucrarilor de constructie; acesta este o persoana calificata autorizata de catre Inspectia de Stat in Constructii.

Dirigintele de santier este responsabil de intocmirea cartii tehnice a constructiei si de guvernarea intrunirilor realizate cu ocazia fazelor determinante. De asemenea, tot acesta este cel care intocmeste procesele verbale de faze determinante, procese care devin parte integranta a cartii tehnice a constructiei.

Fazele determinante

Beneficiarul, reprezentat de dirigintele de santier, are obligatia sa depuna la Inspectia de Stat in Constructii – ISC (teritoriale sau judetene) programul de urmarire a calitatii prevazut in proiectul tehnic, anexat instiintarii de incepere a lucrarilor de construire.

Programul de urmarire a calitatii la fazele determinante va fi vizat de catre ISC, cu precizarea fazelor cand trebuie sa fie prezent si un inspector de stat ISC.

La verificarea pe santier a fazelor determinante trebuie sa participe:
-beneficiarul, reprezentat de dirigintele de santier, atestat de ISC;
-proiectantul (seful de proiect sau/si proiectantul de specialitate responsabil de proiectarea fazei respective de constructie);
-inspectoratul de stat ISC, dupa caz, la fazele stabilite la inceperea lucrarilor;
-alti specialisti responsabili in realizarea unei anumite faze determinante;

DE RETINUT: Dirigintele de santier sau constructorul au obligatia sa convoace inainte cu minimum 48 de ore pe toti cei care trebuie sa participe la verificarea unei faze determinante.

august 2018
L Ma Mi J V S D
« mart.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031